THE WELLEP SADDLE COMPANY

 

 

 

 

Klik a Zázslóra Forditáshoz

Magyar Forditas

Deutsch Ubersetzung

English

Traduction en Français

Traduccion en Espańol

Traduzione in Italiano


Wellep Equestrian Logo

WELLEP I.V. HOMLOKLEMEZES SZISZTÉMA


Home Page/Wellep Equestrian (H)

Wellep Infinitely Variable Headplate System Logo

A XXI. SZÁZAD VÉGTELEN VARIÁCIÓJÚ NYEREGKÁPÁJA

Wellep Headplate and Tree 01Wellep Headplate and Tree 02

BEVEZETÉS

A Wellep I.V. Szisztéma számtalan módozatú azonnali variáció lehetőségét jelenti.

A Wellep szisztéma a hagyományos lemezelt bükkfa vagy egyéb modern összetételű nyeregkápára épül. De itt be is fejeződik a hagyományos nyeregkápákkal való hasonlatossága. A Wellep szisztémára épített nyereg megőrzi a klasszikus angol nyereg minden jellegzetességét, de a ló és a lovas számára az érzetben, a kényelemben és a közvetlen kontaktus javításában, az alkalmazhatóság és a célszerűség tekintetében teljesen eltér attól.

A Wellep szisztémába épített XXI. századi technikai jellemzők minden egyéb rajzolatú nyeregkápán túlmutatnak. Ha nem lehet a nyerget mindig a lóhoz igazítani - mint ahogy ez a napjainkig történt -, minden hasztalanná válik, az elvégzett alakítások csupán kompromisszumok árán születhetnek meg. Soha semmilyen nyereg nem töltötte be korrekt módon ezt a szerepet. Egy jól megtervezett nyeregkápa és tehát maga a nyereg azt a célt szolgálja, hogy a ló jól érezze magát, érték legyen a tulajdonos számára, s nem utolsó sorban, hozzájáruljon a lovas sport létéhez, mesterségbeli tudásának fejlesztéséhez.

Nagyításhoz klikkeljen a fotóra
Wellep Headplate Quarter Cut Back and Tree.gif (46832 bytes)
Modell 088/100-200

A Wellep I.V. rugós nyeregkápa három alapvető dologban különbözik a többi nyeregkápától.

  • Amikor a Wellep I.V. Szisztémát az egész világon szabadalmaztatott egyedülálló homloklemezével felszerelik egy nyeregkápára, végtelenül sok lehetőséget biztosító, könnyű variálhatóságának köszönhetően lehetővé válik, hogy a nyereg bármilyen lóhoz virtuálisan alkalmazkodjon, illeszkedjen. Nem csupán a nagyon keskeny és nagyon széles méretek esetében, hanem a két véglet közötti minden más méret esetében is.
  • a Wellep Szisztémájú rugós nyeregkápa esetében, a rugós nyeregkápát hajlékonnyá tevő két rugó feszessége a lovas súlya szerint növelhető vagy csökkenthető, így a ló és a lovas számára a legoptimálisabb rugalmasságot tudja biztosítani. A feszesség állíthatósága további szabadalmaztatott újítás. (Ez az eljárás minden Wellep I.V. szisztémájú modellnél rendelkezésre áll)

Mindkét nyeregváltoztatási módszert rövid idő alatt és gond nélkül, bárki azon nyomban végre tudja hajtani.

  • A Wellep I.V. rendszerű homloklemez sablon inox acélból készül, ellentétben a többi, egyszerű acélból sajtolt, előre gyártott szerkezettel. A présformás eljárás előnye, hogy a kápa egyenletes, teljesen merev és tökéletesen szimmetrikus; ezek a múltban elképzelhetetlen tulajdonságok voltak. Továbbá az anyag megválasztásának köszönhetően, erősen lecsökken a nyereg belső rozsdásodása. Ez a további két szabadalmaztatott tulajdonság a kápa- és nyeregkészítés újabb, kizárólagos újításai.

ANATÓMIAILAG ILLESZTHETŐ NYEREG

A Wellep szisztéma bevezetéséig a nyereggyártás a mesterek és az esztétikai igények kielégítését szolgálta a termékek eladása és reklámozása érdekében anélkül, hogy megértették volna a nyergektől elvárható alapvető igényeket és problémákat, vagyis foglalkoztak volna a nyeregkápával. A felhasznált anyag színének és típusának megváltoztatása nem jelent, és nem jelenthet megújulást.

A Wellep mérnökei pontos instrukciók alapján olyan kápát terveztek és építettek meg, amely:

  • mindig alkalmazkodik a ló méretéhez,
  • kényelmes a lovas számára, nem módosítja, és nem is akadályozza a helyes testtartást, sőt javítja a lovas tartását,
  • angol nyeregbe történő beszerelésekor nem módosítja, nem változtatja meg a klasszikus hagyományokat, hanem korrigálja annak gyenge pontját, vagyis, mindig alkalmazkodik a ló méretéhez.

Nagyításhoz klikkeljen a fotóra
Wellep Headplate Model 088/100-200         Wellep Headplate Model 088/300         Wellep Headplate Model 088/400
Modell 088/100-200 // Modell 088/300 // Modell 088/400

A WELLEP SZISZTÉMA ELŐNYEI

Előnyök a ló számára

Előnyök a lovas számára

Előnyök a viszonteladó számára

RENDSZERVÉDELEM

A Wellep Szisztéma 3 védelmi eszközzel bír a helytelen használatból eredő károk megakadályozására, a termék stabilitásának biztosítása és a karbantartás elmaradásának esetére.

  • A kulcs úgy lett kialakítva, hogy amint eléri az előre meghatározott terhelést elforduljon, ezáltal megóvja a szerkezetet a felesleges túlfeszítéstől.
  • A szerkezet eleve úgy lett kialakítva, hogy megakadályozza a túlfeszülést vagy a kilazulást, és ezzel magát a rendszert veszélyeztesse.
  • Rázkódásmentesség. A kulccsal történt beszabályozás után a szerkezet eleve megakadályozza, hogy rázkódás következtében a szabályozó csavar elmozduljon.
Semmi esetben sem szabad a rendszer beállításához kapott kulcson kívül bármilyen más eszközt használni.

KARBANTARTÁS

A Wellep I.V. szisztéma nem igényel különösebb karbantartást, csupán azt nem szabad soha elfelejteni, hogy az egész mechanizmus és a nyeregkápa preciziós mérnöki munka eredménye; ez a nyereg lelke, és ennek megfelelően kell vele bánni.

A nyerget, mint bármely más bőrnyerget használat után hideg/langyos vizes szivaccsal alaposan le kell tisztítani, majd bőrápoló glicerines szappannal kell bekenni. Új nyereg esetén ajánlatos az alsó részeket bőrápoló folyadékkal átkenni. Ez segít a bőr vízhatlanná és puhává tételében. Ezt a műveletet szabályos időközönként ajánlatos megismételni. Amennyiben ezt a műveletet még a nyereg új korában, használat előtt elvégzik, ez hozzájárulhat ahhoz, hogy a bőr ne szívja meg magát vízzel vagy nedvességgel. Az ázott nyerget soha ne próbálják mesterséges eszközökkel, hősugárzóval vagy nyílt tűznél szárítani. A bőrnek jól szellőző szobában, természetes úton kell megszáradnia. Tisztítás után helyezzék a nyeregtartó fára, hogy a jól átszellőzve, a nyereg megőrizze a formáját. Amennyiben a nyerget a földre kell letenni, bizonyosodjanak meg arról, hogy a nyeregkápa a föld felé legyen, a bőr széleit pedig gondosan védeni kell.

E.MAIL

információk@wellep.com

© Copyright 2011. All rights reserved.

Home Page/Wellep Equestrian (H)


U.S.A. PATENT NO: 4996827. EUROPEAN PATENT NO: 0326376. GERMAN PATENT NO: P68900305.6. AUSTRALIAN PATENT NO: 6140283. AUSTRIAN PATENT NO: E68163. CANADIAN PATENT NO: 1317113. OTHER WORLD PATENTS PENDING.

ALL RIGHTS RESERVED / WORLD COPYRIGHT HELD

(R) Registered Trade Mark of Wellep International (UK). (C) Copyright The Wellep Group 1999-2011 (TM) Trade Mark The Wellep Group 1999-2011

©1999-2011 Wellep Equestrian International (UK); all rights reserved

 Wellep Equestrian International (UK) reserves the right to change availability and/or prices on any item contained herein, without notice.