THE WELLEP SADDLE COMPANY

 

 

 

Klik a Zázslóra Forditáshoz

Magyar Forditas

Deutsch Ubersetzung

English

Traduction en Français

Traduccion en Espańol

Traduzione in Italiano


’SANS PAREIL’ WELLEP NYERGEK


Home Page/Wellep Saddle Company (H)

„VÉGTELEN SOKFÉLEKÉPPEN & AZONNAL VÁLTOZTATHATÓ”

A XXI. SZÁZAD NYERGE

 

BEVEZETÉS

 A világ nyereggyártásában vezető üzemek által használt Végtelen sokféleképpen & azonnal variálható Homloklemezes Wellep Szisztéma sikerei után, a Wellep Equestrian International (UK) társvállalkozásaként, az egyedülálló Homloklemezre épülő nyergek saját, exkluzív termékeinek gyártására és forgalmazására létrejött a Wellep Saddle Company.

A „Sans Pareil” termékek kifejlesztésének az volt a célja, hogy anyagok és kézmívesség tekintetében teljessé tegye a kiváló minőségű precíziós mérnöki kivitelezésű homloklemezt, és egyúttal megtestesítse azokat a rajzolati jellemzőket, amelyek az állat fizikai állapotától függetlenül mindenféle hátalkathoz való azonnali és pontos méretezési képességét kihasználja és érvényre juttassa (figyelembe véve, hogy hát vonala folyamatosan és jelentősen változik, amikor a ló visszanyeri igazi formáját és lefogy).

NYEREGKÁPA


Mode
ll 088/100-200

Minden „Sans Pareil” nyereg Wellep rugós kápára laminált bükkfából készül, s erre épül Végtelenül & azonnal variálható Homloklemezes Wellep Szisztéma. Az edzett acélrugók rugalmassá, de a megszokottnál jóval nagyobb ellenálló képességűvé teszik ülést. Ez biztosítja, hogy a fém elhasználódása következtében nem sérülhet a kápa formája és egyensúlya.

KULCS A BEÁLLÍTÁSHOZ

Wellep Saddle Adjustment Key Position.gif (49401 bytes) Nagyításhoz klikkeljen a fotóra

A Változtatható Homloklemezt a védőlap hátrahúzásával, a kulcsnak a szerkezetbe illesztésével lehet beállítani. A kulcs előre mozdításával zárni, hátrafelé mozdításával pedig nyitni lehet a fejet.

A kulcs akkor fordul el, amikor eléri a beállítás maximális pontját, nehogy a szerkezet felesleges erőltetésnek legyen kitéve.

A mechanizmus úgy került kialakításra, hogy a kulcsot ne lehessen az előre megadott paramétereken túlfordítani se nyitáskor, se záráskor. Beépített védőrendszere megakadályozza, hogy a ló mozgása által kiváltott rezgés a beállítás elmozdulását okozza. A beállítást csak és kizárólag a kulccsal lehet módosítani.

KENGYELRÚD

Wellep Adjustable Stirrup Bars.gif (102444 bytes) Nagyításhoz klikkeljen a fotóra

Az akadály ugratás-ra (jumping) használt nyergek kivételével, amelyeknél nincs szükség ezek állíthatóságára, a termékcsalád minden egyes terméke állítható Wellep kengyellel van ellátva, amelyek (az öt pozíció egyikét kiválasztva) a lovas lábának hossza szerint változtathatóak, s ezáltal biztosítható a lovas korrekt testtartása. (A lovas testtartásának és súlyelosztásának befolyásolása érdekében egy adott pontig a változtatható homloklap is összeköthető a rudakkal).

ÖNKIEGYENSÚLYOZÓ HEVEDER

Wellep Dressage Girth System.gif (114700 bytes)   Wellep Jumping & GP Girth System.gif (74079 bytes) Nagyításhoz klikkeljen a fotóra
 Dressage  GP & Close Contact

Minden „Sans Pareil” nyereg eredeti önkiegyensúlyozó Wellep rendszerű hevederrel készül. Ez garantálja, hogy a heveder a ló felépítésétől függetlenül, a szegycsont (az embereknél a derékvonalnak felelne meg) kanyarulatára feküdjön fel, és mindig egyenletesen feszüljön meg a négy nyeregszíjon. Az utóbbinak és a gondosan beállított nyeregnek köszönhetően a nyereg stabilan a megfelelő helyzetben marad, a heveder túl erős megfeszítése nélkül is.

MEMORY PANELS

Wellep Memory Panel.gif (31494 bytes) Nagyításhoz klikkeljen a fotóra

Mindegyik modell francia típusú lappal készül, tehát a hát lehető legnagyobb felületén oszlik meg a súly. Miután a homloklemez a pontos méretre beállítható, lehetővé válik, hogy a nyereglapok olyan vékonyak legyenek, hogy a lovas szinte „nyeregnélküli” kontaktust érezzen.

A lapok lemezelt szivacsból készülnek. Híven követik a hát formáját, és mindenféle lóhoz alkalmazkodnak. A nyereg levételekor visszanyerik eredeti formájukat. Nincs szükség újabb előkészítésre; a homloklemez biztosítja az egyedi profilhoz való alkalmazkodást. Rendkívül ellenálló, gyűrődések nem keletkezhet rajta, így nem fordulhat elő az sem, mint a régi gyapjúval bélelt párnáknál, hogy a begyűrődésükkel fájdalmat okozzanak. (A szabályozható homloklemeznél nincs szükség az ilyen típusú nyereglap alkalmazására. Korábban ez csak a párna alakításával volt szabályozható).

A BŐR

Wellep Sans Pareil Saddle Leather.gif (77765 bytes) Nagyításhoz klikkeljen a fotóra

A Wellep termékeknél felhasznált bőr egyszerűen a létező legjobb. Az ülés például a legmegfelelőbbnek tartott, és akként elismert hagyományos disznóbőrből készül. (A modern nyergek többségénél az ülés borjúbőrből készül, amely az első időszakban puha, de a disznóbőrhöz képest jóval korlátozottabb az élettartama).

A far részekből nyert válogatott minőségű marhabőrökből készült lapok felhasználása is hagyományosnak mondható a legjobb minőségű angol nyergek esetében, és minőségben, élettartamban, puhaságban minden más fajta bőrt, vagy kombinált bőrt, polisztirolt, stb., messze maga mögé sorol.

A Wellep nyergek klasszikus színgazdagságú, „London Tan” (Angol Bőr) - nek nevezett cserzett bőrből készülnek. Számos, napjaink nyereggyártásában felhasznált modern és olcsóbb bőrökkel ellentétben a színét megőrzi, nem okoz semmiféle ilyen jellegű problémát.

UTAZÓ TÁSKA

Wellep Saddle Travel Bag.gif (103239 bytes) Nagyításhoz klikkeljen a fotóra

Minden nyeregnek saját szállító táskája van, amely védi az utazás során. Miután a nyergek bármilyen lóra feltehetők, a tulajdonos akárhol lovagol is, élvezheti a saját nyereg jelentette kényelmet.

TISZTÍTÁS ÉS TÁROLÁS

Wellep Saddle Pommel.gif (84993 bytes) Nagyításhoz klikkeljen a fotóra

Használat előtt ajánlatos a nyerget jó minőségű védő folyadékkal kezelni. A nyereg felső részét szabályos időközönként enyhén benedvesített szivaccsal, nyeregtisztáshoz használt glicerines szappannal kell megtisztítani. Szabályos időközönként (hetente egy alkalommal), ajánlatos a nyerget védőfolyadékkal bekenni, máskülönben minden használat után el kellene távolítani a por, és az izzadtság okozta szennyeződést.

A szárításhoz ne használjanak mesterséges eszközöket, elektromos hősugárzót, nyílt tüzet, stb., mivel ezek elvonják a bőr zsírtartalmát és a bőrön repedezéseket okozhatnak. A tisztítás után, a nyerget helyezzék a nyeregtartó fára, hogy alaposan átszellőzhessen.

Amennyiben a nyerget földre kell letenni, mindig fejjel lefelé, üléssel a fal felé támasszák le.

Ne tartsák a nyerget polietilén zsákban, mert erős páralecsapódásnak teszik ki. Használjanak inkább zsákot vagy pamutból ill. lenből készült takarót.

SOROZATSZÁM

Wellep Sans Pareil Saddle Cantle Logo.gif (74401 bytes) Nagyításhoz klikkeljen a fotóra

Minden nyereg regisztrálásra kerül, és saját sorozatszámmal van ellátva. Exkluzív termékcsaládról lévén szó, rendkívüli figyelmet fordítanak a gyártás részleteire, az eldolgozásokra, a kiemelkedő minőséget képviselő nyergek előállítási mennyisége korlátozva van, évente csupán 300 darab készül belőle.

„MODELLEK ÉS MÉRETEK”
megtekintése

A „Sans Pareil” termékcsalád megtekintéséhez klikkeljen ide

E.MAIL

információk@wellep.com

© Copyright 2011. All rights reserved.

Home Page/Wellep Saddle Company (H)

 


U.S.A. PATENT NO: 4996827. EUROPEAN PATENT NO: 0326376. GERMAN PATENT NO: P68900305.6. AUSTRALIAN PATENT NO: 6140283. AUSTRIAN PATENT NO: E68163. CANADIAN PATENT NO: 1317113. OTHER WORLD PATENTS PENDING.

ALL RIGHTS RESERVED / WORLD COPYRIGHT HELD

(R) Registered Trade Mark of Wellep International (UK). (C) Copyright The Wellep Group 1999-2011 (TM) Trade Mark The Wellep Group 1999-2011

©1999-2011 Wellep Equestrian International (UK); all rights reserved

Wellep Saddle Co. reserves the right to change availability and/or prices on any item contained herein, without notice.